- Reklama -press media
HomePro Ženy6 nejbizarnějších diet a proč byste se jim měli obloukem vyhýbat

6 nejbizarnějších diet a proč byste se jim měli obloukem vyhýbat

-

Dali jste si závazek zhubnout během června do plavek? Nejste sama. Před blížícím se létem si většina z nás vstupuje do svědomí a snaží se něco s těmi zimními kily udělat. Samozřejmě, na tom není nic špatného, ​​pokud se bezhlavě nevrhnete do extrémních diet a nesmyslných hladovek. Nejsou dobré k ničemu, věřte nám. Nejenže po chvíli všechny ztracené kilogramy (z velké části sestávající pouze z vody) přiberete is úroky, ještě si můžete i výrazně ohrozit zdraví. A to za ten chvilkově šíhlejší pás nestojí, zda …? Přinášíme vám 6 najnezmyselnejších diet, které kdy ženy podstoupily.

UPOZORNĚNÍ: Toto doma nezkoušejte! 🙂

  1. „Cookies“ dieta

Ústřední myšlenkou této „koláčikovej diety“ je fakt, že většinu dne konzumujete pouze sušenky s vysokým obsahem vlákniny. Právě zmíněná vláknina by vás měla zasytit na delší dobu, což znamená, že toho obecně během dne sníte méně. Ve skutečnosti však v průměru během této diety přijmete 800 až 1000 kalorií, což představuje výrazný kalorický deficit, díky kterému byste zhubli bez ohledu na obsah jídelníčku. Kromě toho své tělo ochudíte o stovky významných mikronutrientů, což se může po krátké době projevit několika zdravotními obtížemi. Po skončení diety samozřejmě přiberete všechny kila zpět, jelikož tělo se bude už podvědomě připravovat na další takové období hladovění a tak si pro jistotu uloží každou jednu kalorii do zásoby. Vaše tělo totiž nechce hladovět a tak udělá vše pro to, aby vám v tom zabránilo.

  1. Tukožroutská polévka

Ne, žádné „Tukožroutská“ potraviny neexistují, musíme vás zklamat. Vyznavači tukožroutské polévky přísahají, že za 10 dní takového monotónního jídelníčku (když nesmíte jíst nic jiného, ​​než zelnou polévku) zhubnete až 5 kil. To je možné, kromě toho se však vyhledal natolik, že po skončení nebudete mít chuť ani vylézt z postele, ne ještě promenádovat v plavkách. Takže účinek žádný. Zapamatujte si: vhodný způsob stravování je jen takový, který dokážete vést dlouhodobě. To platí iv případě shazování kilogramů. Přesto, zelí je bohatá na oligosacharidy, které mohou zatížit trávení, což způsobí masivní nafukování a s tím i subjektivní pocit plnosti a objemnosti. A my chceme přece úplný opak, ne?

  1. Francouzská dieta „se vzduchem“

Populární francouzský magazín Grazia označil tzv. „Air diet“ jako celebrity dietu. Prošla si ní například i Madonna či Dolce & Gabbana. A z čeho tedy sestává? No, z ničeho. Zní to šíleně? Přesně takové to i je. Podstatou tohoto stravování je nakrájet jídlo na co nejmenší kousky, pomaličku jejich napichovat na vidličku, několikrát si dané sousto poohlédnout a tvářit se, že ho jíte. Avšak jediné, co můžete skutečně jíst, je čistý vývar. Prý tak oklamete smysly, že jíte a díky vývaru si doplníte všechny potřebné soli a minerály. Nám to tedy přijde jako totální hloupost a určitě bychom to nezkoušeli.

Mohlo by vás zajímat Najezte se do krásy: 10 potravin, které vás udělají přitažlivější

  1. Dieta z dětských výživ

Podle názvu je vám už jistě jasné, o co v této převratné dietě půjde. Máte doma malé dítě? Výhoda pro vás. Během několika dní totiž jediné, co můžete konzumovat, jsou dětské výživy, popřípadě bramborové pyré nebo dušenou zeleninu. Propagátorkou této několikadenní očisty je i Jennifer Aniston, která ji podstupuje pravidelně. Ačkoliv to na pár dní může odlehčit trávení, určitě to není zdravá forma hubnutí. Dětská výživa je pro děti a ne pro dospělý organismus. Neobsahuje totiž dostatečné množství vitaminů a nutrientů, potřebné pro dospělé lidské tělo. Navíc, věřte tomu nebo ne, chybělo by vám i žvýkání a do mozku by se nedostal signál, že jste něco jedli. Zeptejte se kohokoliv, kdo musel být například z důvodu nějakých zdravotních potíží na tekuté stravě. Ten vás hned vrátí zpět do reality.

  1. „QOD“ dieta

Princip této diety je „jíst obden“. Zatímco v „normální“ dny můžete jíst bez omezování (jediné pravidlo je nejíst po 19:00), v dny hladovění jsou povoleny pouze nápoje. Nejlepší neslazené čaje, káva nebo 100% šťávy. Avšak počítejte s tím, že v dny nejeden se budete cítit „pod psa“ – unavené, malátné, podrážděné, nevýkonné. Nemluvě o tom, že po týdnu takového způsobu života bychom asi v den „hodování“ snědli všechno, co nám přijde pod ruku. Tím pádem by kalorický nadbytek těchto dní vyrovnal i deficit těch dietárskych a v konečném důsledku bychom nezhubli absolutně nic.

  1. Dieta podle krevních skupin

Zamýšleli jste se někdy nad tím, že se začnete stravovat podle své krevní skupiny? Dovolte nám tedy představit vám, jak by v tom případě mělo vaše stravování vypadat. Pokud jste „0“ měli byste být oddělení – čili největší část vašeho jídelníčku by mělo tvořit maso, nejlépe krvavé.


Tip redakce: Chcete si udržet štíhlou linii? Vyzkoušejte k večeři recepty na lahodné saláty.


Mohlo by Vás zajímat

- Reklama -PR článek